Lessen & Workshops

Voor cursussen keramiek en pottenbakken ben je van harte welkom in mijn atelier in het centrum van Tilburg.

Ontspanning, inspiratie, plezier en jouw creatieve proces staan centraal en ik begeleid je daar waar nodig. Er is aandacht voor inhoudelijke en technische aspecten. Voor extra inspiratie zijn voorbeelden in het atelier aanwezig. Samen ontdekken en ideeën uitwisselen!
Heb je iets te vieren: vriendinnenuitje, vrijgezellenfeest, uitstapje met collega’s, teambuildingsuitje of familiedag? Lijkt het je leuk om samen iets van keramiek te maken? Jullie zijn welkom in mijn atelier. Voor groepen vanaf zes personen is een themaworkshop op locatie mogelijk tegen een meerprijs.

Let op: momenteel is het een stop op nieuwe cursisten tot en met de zomervakantie. Vanaf half september is het mogelijk om weer een les of workshop te boeken.

Keramieken & Pottenbakken

Keramieken
Er worden geen opdrachten gegeven. Als cursist ben je vrij om te maken wat je wilt. In onderling overleg wordt de beste werkwijze besproken. Je kunt experimenteren met verschillende basistechnieken (o.a. opbouwen met rollen of platen, werken met drukmallen, beeldhouwen met klei, draaien op de schijf, glazuren). Zo ontdek je welke techniek je het beste ligt.

Pottenbakken
Je leert als beginner de basistechnieken van het draaien. Denk hierbij aan het kneden, centreren en optrekken van de klei en tot slot het afdraaien van de vorm.

Iedereen is welkom
Tijdens de cursussen werken we met gemengde groepen, gevorderden, beginners, handvormers en draaiers. Een groep bestaat uit maximaal 8 cursisten, waardoor er voldoende ruimte voor persoonlijke begeleiding en uitleg is, daar waar nodig.
Mijn atelier is praktisch en professioneel ingericht en biedt ruimte voor volop creativiteit. Voor extra inspiratie zijn er voorbeelden in het atelier aanwezig.

Openingstijden

Woensdagmiddag – 13.00 – 16.00 uur
Woensdagavond – 19.00 – 22.00 uur
Donderdagmiddag – 13.00 – 16.00 uur
Donderdagavond – 19.00 – 22.00 uur
Vrijdagochtend – 09.30 – 12.30 uur
Vrijdagmiddag – 13.00 – 16.00 uur
Zaterdagochtend – 09.30 – 12.30 uur
Zaterdagmiddag – 13.00 – 16.00 uur

Let op: momenteel is het een stop op nieuwe cursisten tot en met de zomervakantie. Vanaf half september is het mogelijk om weer een les of workshop te boeken.

Kosten

Met de strippenkaart plan je de lessen zelf in. Kies wanneer jij je les wilt komen volgen, en hoe vaak! Inschrijven voor een les doe je minimaal een week van tevoren, in onderling overleg. Bij verhindering graag tijdig afmelden. De strippenkaart is een jaar geldig vanaf datum 1e les.
Natuurlijk ben je ook voor een losse (proef)les of workshop van harte welkom.
– Strippenkaart voor 10 lessen á 3 uur: €275,00
– Losse les/ workshop á 3 uur: €32,50
– Extra optie: kleuren/glazuren na de eerste stook €13,50 per uur (inclusief kosten tweede stook)
De prijs is inclusief: materialen, stookkosten, koffie, thee en iets lekkers.

Groepsworkshops

Heb je iets te vieren: vriendinnenuitje, vrijgezellenfeest, uitstapje met collega’s, teambuildingsuitje of familiedag? Lijkt het je leuk om samen iets van keramiek te maken? Jullie zijn welkom in mijn atelier. Voor groepen vanaf zes personen is een themaworkshop op locatie mogelijk tegen een meerprijs.

Ontspanning, inspiratie, plezier en jouw creatieve proces staan centraal. Laten we samen ontdekken en ideeën uitwisselen!
Iedereen is welkom! Ervaring is niet vereist, enthousiasme wel!

kinderactiviteiten

Kindercursus

Tijdens de kindercursus leren de kinderen om hun eigen creativiteit en ideeën in klei tot uiting te brengen! Gina en ik helpen hen daarbij. Er komen diverse technieken aan bod zoals werken met mallen en platen klei, potten draaien, het beschilderen van keramiek met engobe en onderglazuur, etc.

Een groep bestaat uit maximaal 8 kinderen, zodat ieder de nodige aandacht krijgt. Deze activiteit is geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

De kindercursus bevat 6 lessen van 2 uur.
De kosten zijn € 97,50 inclusief alle materialen, stookkosten, ranja en lekkers.

Dagen waarop de kindercursus wordt gegeven:
Vrijdagmiddag van 15.15 uur – 17.15 uur
zaterdagmiddag van 14.30 uur – 16.30 uur.

Laat onderstaand je gegevens achter, en je kan je kind direct aanmelden zodra de nieuwe cursus van start gaat!

Kinderfeestjes

Een kinderfeestje vieren in mijn atelier is een mooie gelegenheid om kinderen kennis te laten maken met de creatieve wereld van klei. Zo kunnen ze een fantasiebeest maken en een potje draaien op de draaischijf.

Een kinderfeestje is mogelijk voor groepen van maximaal 10 kinderen. Deze activiteit is geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.
De kosten zijn € 17,50 per persoon, inclusief alle materialen, stookkosten, ranja en lekkers.

Neem contact met mij op om je aan te melden, onder vermelding van het aantal kinderen en datum voor het kinderfeest.

Bakservice

Heb je geen eigen oven? Ik kan jouw werkstukken van keramiek voor je bakken.
Mijn oven heeft een inhoud van 250 liter. De binnenmaat is 56 × 67 × 74 cm (BDH).

Er gelden de volgende tarieven:
Prijs per kilo € 4,85 tot 1.050°C
Hele oven € 75
Prijs per kilo € 5,25 tot 1.280°C
Hele oven € 90

Voorwaarden bakservice

  • Je betaalt per werkstuk op basis van het gewicht, naar boven afgerond op hele kilo’s. Het werkstuk wordt gewogen bij binnenkomst.
  • De oven wordt door mij in- en uitgeladen.
  • Ik ga bakken als de oven vol is. Bij het brengen van het werk zal ik een indicatie geven van de datum waarop het werk kan worden opgehaald.
  • Het bakken van werkstukken vindt plaats op basis van vooruitbetaling.
  • Het werkstuk dient goed droog te zijn.
  • De biscuit – en de glazuurstook  gebeurt in de meeste gevallen op 1050°C.
  • Tijdens het bakken en in/uitpakken van de oven kan er natuurlijk altijd iets misgaan. Mocht dit gebeuren, dan lossen we dit samen in overleg op.
  • Andere baktemperaturen zijn bespreekbaar.

kan je niet wachten?

Plan dan nu je les in

Zowel beginners als gevorderden zijn welkom. Ieder kan op eigen wijze en niveau werken met klei. Hierdoor kun je op elk moment instappen. Ik geef hierbij passende begeleiding. In mijn atelier zijn o.a. twee elektrische draaischijven, een kleiwals en een grote oven aanwezig. 

Let op: momenteel is het een stop op nieuwe cursisten tot en met de zomervakantie. Vanaf half september is het mogelijk om weer een les of workshop te boeken.