Liefde voor keramiek en honden

Na mijn studie aan de Kunstacademie in Tilburg ben ik verhuisd naar Curaçao, waar ik gewerkt heb in het atelier van beeldend kunstenares Ellen Spijkstra. Op deze prachtige locatie in de ‘kunuku’ is mijn liefde voor keramiek ontstaan.

Het dierenleed op het eiland raakte me en daarom ben ik als vrijwilliger bij het asiel gaan werken. Met keramiek wilde ik het dierenleed en mijn liefde voor honden overbrengen op mensen. Ik exposeerde op diverse locaties en in musea en mijn werk werd meerdere keren in de jaarlijkse kunstagenda geplaatst.
 
 

Mijn droom is uitgekomen

Na 4,5 jaar ben ik terug naar Nederland gegaan, waar ik vervolgens 14 jaar met plezier in het bedrijfsleven heb gewerkt. Toch miste ik in die tijd iets in mijn leven. Het keramiek virus begon weer te kriebelen. Tijd om mijn droom te gaan realiseren. Wat die droom is? Een eigen atelier en mensen enthousiast maken voor kunst en creativiteit met keramiek. Uit ervaring weet ik hoe je jezelf door klei kunt uitdrukken. Ik wil deze ervaring met jou delen door jou met je handen in de klei te leren creëren en jouw creativiteit tot uiting te laten komen.

 
 
 
Geinterviewd in November 2020 door ROC studenten Shayenne Coster en Roy van de Ven